Нерозмитнені авто можуть «амністувати»

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради зайнявся розробкою законопроекту, покликаного вирішити питання з нерозмитненими авто іноземної реєстрації, пише autocentre.ua.

Згідно з інформацією прес-служби партії «Блок Петра Порошенка», над ним активно працюють як народні депутати, так і громадські активісти, включаючи членів організації «Авто Євро Сила».

За словами глави комітету Ніни Южаніної, більшість учасників процесу дотримуються думки, що доцільно прийняти норму про зниження акцизу для б/у машин іноземної реєстрації, але (!) Не старші 2010 року. Тобто, в разі схвалення такого рішення Верховною Радою і Кабміном їх можуть «амністувати» на пільгових умовах, а власники отримають можливість розмитнити і узаконити машини без хитрих схем.

Насправді ж в Україні куди більше нерозмитнених машин кінця 90-х і початку 2000-х років. Що буде з ними – питання відкрите. Але в комітеті стверджують, що йдуть переговори, і незабаром можна буде говорити про реальні кроки на шляху до вирішення проблеми, що склалася.

“Ми почали обговорювати вже на серйозному рівні проблему і знаходити взаєморозуміння. Від громадських активістів надійшли пропозиції до законопроекту, і вони будуть розглядатися”, – заявила Южаніна.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив про намір боротися з нерозмитненими авто на іноземних номерах і доручив Кабміну врегулювати питання тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України з урахуванням вимог законодавства Європейського Союзу та міжнародних договорів.

“У цьому указі (указ президента про прийняття невідкладних заходів щодо вступу в дію бізвіза – прим.ред.) Є два пункти, які стосуються проблеми нерозмитнених автомобілів: вжиття заходів для невідкладного врегулювання ситуації, що склалася в результаті митних норм при ввезенні автомобілів і напрацювання таких змін, які відповідатимуть європейським вимогам і міжнародним угодам України. І це вже завдання уряду – вирішити проблему нерозмитнених автомобілів комплексно”, – вважає Н. Южаніна.


Не пропустіть