Нова українська маршрутка «Рута» – на шасі Ford Transit (Фото)

ПАТ “Завод Часівоярські автобуси” виготовив чергову новинку – міський автобус малого класу на шасі Ford Transit, пише autocentre.ua.

Хто не знає маршруток «Рута», прозваних у народі «акваріумами на колесах» через велику площу скління. Виробник ПАТ «Завод Часівоярські автобуси» (Донецька обл.) спочатку складав автобуси на шасі російських «Газелей», куди меншого поширення набули моделі на шасі ГАЗ «Валдай». В останні пару років на дорогах почали активно з’являтися «Рути» на шасі «ГАЗель Next».

Однак виробник не стоїть на місці і експериментує із зарубіжними шасі інших марок. Так, в Києві вже майже рік експлуатують машини моделі «Рута 40» і «Рута 41» на індійському шасі Ashok Leyland. До цього вже були «Рути» на індійських агрегатах – тільки марки Tata, але вони не пішли, не витримавши конкуренції з машинами «Еталон» і ЗАЗ I-VAN.

Чергова новинка заводу – автобус на шасі Ford Transit 2Т останнього покоління. Перші фотографії машини засвітилися в Фейсбуці, де їх розмістив на своїй сторінці Петро Рондяк, генеральний директор «Віннер Імпортс Україна».

Точних характеристик поки що немає, проте судячи з фото, в салоні встановлено близько 20 крісел, є двоє одностулкових дверцят. Нова «Рута» пофарбована в яскраво-зелений колір. Будемо сподівається, що цей спільний проект матиме продовження і ми побачимо автобуси на маршрутах вже найближчим часом.


Не пропустіть