Складено ТОП-5 найбільш безпечних автомобілів для новачків

Британські автомобільні журналісти склали рейтинг найбезпечніших старих автомобілів, які чудово підійдуть для водіїв-початківців. Примітно, що рейтинг в основному склали моделі бюджетного і середнього сегменту, які отримали п’ять зірок за підсумками краш-тестів EuroNCAP і коштують менше 15 000 фунтів стерлінгів, пише vistanews.ru.

П’ятий рядок рейтингу займає седан KIA Rio, який на вторинному ринку Великобританії коштує близько 5 000 фунтів. Свого часу модель отримала найвищу оцінку безпеки агентства EuroNCAP, а рівень викидів CO2 не перевищує 100 г/км. Четверта позиція в ТОП-5 найбільш безпечних старих автомобілів для молодих водіїв займає японський хетчбек Toyota Yaris, який коштує близько 6 000 фунтів.

Потрапити в «трійку» лідерів вдалося компактному хетчбеку SEAT Mii, який при досить бюджетній ціні має у списку базового оснащення систему екстреного гальмування та електронну систему стабілізації. Друге місце дісталося Сітікар Volkswagen Up.

Перше місце в рейтингу найбезпечніших автомобілів для новачків займає п’ятидверний хетчбек Volvo V40 2012 модельного року. У свій час автомобіль зміг побити рекорд рівня безпеки, набравши 98% захисту дорослих пасажирів.


Не пропустіть