ТОП-10 найкращих автомобілів України

Список найпопулярніших міських автомобілів складався на основі автомобільних продажів за перші п’ять місяців 2017 року, пише automotoclub.info.

Продажі в А-класі зросли майже в 4,5 рази за січень-травень цього року в порівнянні з цим періодом минулого року. Сьогодні А-класу серед нових автомобілів на ринку України належить майже 5% (в минулому році була всього 1,25%).

У бюджетному сегменті А-класу лідером продажів (і одночасно єдиним представником) став узбецький Ravon R2. Це найдоступніший автомобіль на ринку з автоматичною коробкою передач.

У середній ціновій категорії А-класу відразу три переможця. На першому місці Huyndaii10, продажі якого зросли майже 2,3 рази відносно минулого року. На другій сходинці – FIAT 500 (+ 35%), а на третій позиції розмістився SMART Fortwo (+ 115%).

В В-класі, в порівнянні з періодом січень-травень 2016- го, також спостерігається зростання продажів – більше 25%. При цьому частка на ринку автомобілів В-класу збільшилася майже до 15% (з 13,5% в 2016-м).

Відзначимо, що 68% належить бюджетним седанам Low Cost сегмента B-High, 22% у машин середньої цінової категорії B-класу, ще 9% припадає на бюджетні хетчбеки і 1% – у B-класу Premium.

Лідером в сегменті недорогих хетчбеків став Renault Sandero. У порівнянні з 2016годом, продажі цієї моделі виросли більш, ніж в 1,5 рази.

В середньому ціновому сегменті ситуація більш різноманітна. Найпопулярнішою моделлю виявився Ford Fiesta (+ 50% до 2016 року), на другому місці – Skoda Fabia, а на третьому рядку – SEAT Ibiza (+ 400%).

Серед преміальних автомобілів В-класу лідирує електрична модель BMW i3, а за нею йде MINI One / Cooper.


Не пропустіть