Підводний скарб: Land Rover сплив після десятиліть під водою

Жителі британського графства Корнуолл виявили незвичайну знахідку: на одному з місцевих пляжів їм вдалося виявити останки невідомого старого автомобіля, пише avtoblog.ua.

Спочатку їх погляду постала частина заднього колеса, а ще через кілька тижнів вони побачили прогниле шасі.

Як вдалося з’ясувати журналістам, перехожі наштовхнулися на уламки старого Land Rover, який застряг в пісках ще в 1990 році.

Власником автомобіля виявився місцевий житель Ронні Хенні, який 13 січня 1990 року рушив на позашляховику 1978 року випуску на пляж разом зі своєю дружиною і двома дочками. Однією з них, Джині, тоді було 16 років, проте вона запам’ятала цей день як один з найбільш напружених в своєму житті. “Ми їхали вздовж берега, коли несподівано на нас нахлинула хвиля. Через це ми перекинулися, застрягли і не змогли вибратися. Я побігла на набережну, щоб знайти кого-небудь, хто міг би нам допомогти вибратися”, – розповіла вона виданню The Daily Mail.

Досить швидко позашляховик “сів” настільки глибоко, що витягти його стало практично неможливим. Не допомогла і допомога місцевих жителів. На наступний день Ронні Хенні знову прийшов на пляж і спробував відкопати машину, проте ця спроба також виявилася марною. Не дав потрібного результату і трактор, який британець спробував задіяти для того, щоб витягнути позашляховик. У підсумку британець прийняв рішення просто залишити автомобіль в піску, хоча це і було неправильним з точки зору екології. Чому Хенні не спробувала привернути до порятунку “Ленд Ровера” спецслужби, не повідомляється.

Минуло 27 років, і море оголило останки автомобіля, кинутого в далекому 1990 році. Шкода, що сам Ронні Хенні не зможе побачити, що сталося з його Land Rover – британець раптово помер в грудні 2015 року. Зате у жителів невеликого містечка Хейл з’явилася несподівана пам’ятка. “В якомусь сенсі, навіть добре, що він кинув машину тут. Тепер це – частина Хейла, який він так любив”, – відзначає дочка покійного британця. Але ось що буде з автомобілем далі, поки що не знає ні вона, ні місцева влада.


Не пропустіть