“Лежачим поліцейським” оголосили війну

Муніципалітети Великобританії отримали вказівку знищити штучні нерівності на дорогах по всій країні, пише avtovod.org.ua.

Як зазначив міністр з питань охорони навколишнього середовища Великобританії Майкл Гов, місцевій владі доручено “оптимізувати транспортні потоки” таким чином, щоб знизити рівень викидів двоокису азоту. Раніше міністр пояснював, що такі заходи повинні включати в себе зміну планів проходження доріг, перенастроювання світлофорів, і знищення “лежачих поліцейських”.

Саме виконанням останнього пункту програми і почали активно займатися муніципалітети. Раніше Національний інститут здоров’я та клінічного вдосконалення Великобританії (NICE) рекомендував прибрати з доріг штучні нерівності, оскільки вони ведуть до непотрібних гальмувань і подальших прискорень, і, як наслідок, збільшують рівень шкідливих викидів. Крім того, “лежачі поліцейські” уповільнюють прибуття екстрених служб, зокрема – карет швидкої допомоги.

Вперше “лежачі поліцейські” з’явилися в 1970-х роках, і з тих пір не раз змінювали свою форму. Як і в багатьох інших країнах, британські водії часто скаржилися на те, що штучні нерівності “вбивають” підвіску при одночасному збільшенні витрат палива і навіть ведуть до болю в спині.

Правда, у нового заходу знайшлося чимало і критиків. Наприклад, глава відділу дорожньої безпеки Королівського товариства по запобіганню ДТП Кевін Клінтон заявив, що демонтаж “лежачих поліцейських” призведе до збільшення ДТП за участю пішоходів, особливо – дітей. А в Британській автомобільної асоціації відзначили, що знищення штучних нерівностей – операція, що вимагає великих грошей, які “можна було б витратити на інші цілі”.

Додамо, що за статистикою в Великобританії від хвороб, викликаних шкідливими викидами, щорічно вмирає 23 500 осіб. Раніше повідомлялося, що в країні з 2040 року заборонять продаж дизельних і бензинових автомобілів.


Не пропустіть