Авто з США як альтернатива уживаної «євробляхи»

Українські автомобілісти останнім часом проявляють все більш високий інтерес до машин не тільки з країн Європи, а й таких держав, як США, Канада і Грузія. Компанії, що займаються бізнесом в цій сфері, вже зараз відзначають підвищення попиту на подібну техніку на 50% в порівнянні з роком раніше, – передає Автотема.

Найнижчу ціну потенційним покупцям готові запропонувати за бите авто, яке виявляється набагато дешевше свого податку в Україні. При цьому легальність і чистота документів не викликають сумнівів, а майбутні власники можуть розраховувати навіть на більш свіже авто, ніж «європеєць» за аналогічну суму. За словами керівника однієї з компанії, що займаються подібними авто, що ввозяться з США і Канади автомобілі проходять офіційну процедуру розмитнення та реєстрації в поліції, що виявляється важливою перевагою на користь такої машини.

Очікувати доставки вподобаного автомобіля з США доведеться до 2-3 місяців, в той час як з Грузії машину можуть пригнати вже через тиждень, проте фактично це будуть всі ті ж «американці», які були куплені на аукціоні.

Найбільш затребуваними марками серед українських покупців є Toyota, Honda, Volkswagen або Lexus. Найбільш раціональною є покупка машини з двигуном робочим об’ємом до 3 л або «дизелем» об’ємом до 2,5 л. Під такі критерії підпадає, наприклад, один з бестселерів ринку в особі Volkswagen Passat або Toyota Camry. У першому випадку машини віком два-три роки будуть коштувати близько 14 тис. доларів, тоді як в Україні аналогічне авто коштує 19 тис. доларів. Що стосується Camry, то таке авто, наведене з США, оцінюється в 16 тис. доларів, тоді як місцеві продавці просять за аналогічне авто 22 тис. доларів.

Якщо займатися купівлею автомобіля з Америки самостійно, то до вартості його на аукціоні потрібно буде додати наступні пункти. Так, збори аукціону складуть ще 600 доларів, до 1000 доларів піде на податки, перевезення по США і далі морем до Одеси обійдеться в 500 і 1000 доларів відповідно. Ще за 1,5% авто можна застрахувати при доставці морем, за 40 доларів можна перевірити історію по сервісу CarFax або його аналогом, а за 200 доларів вміст авто в штатах огляне експерт на місці.

У будь-якому випадку, вибираючи автомобіль під свої запити на американських аукціонах, слід проявляти пильність, оскільки на ринку представлено чимало абияк відновлених автомобілів, продавці яких виставляють їх з розрахунком відправки на експорт.


Не пропустіть