Укравтодору радять знизити швидкість в руху населених пунктах

Пропозиція представників COWI і Європейського інвестиційного банку покликане зменшити смертність серед пішоходів.

Експерти міжнародної консалтингової групи з безпеки дорожнього руху COWI і Європейського інвестиційного банку рекомендують зменшити дозволену швидкість в населених пунктах до 50 км/год, але поки тільки перед пішохідними переходами. Про це заявляє прес-служба Укравтодору в Facebook.

Основна мотивація іноземних фахівців – високий рівень смертності і травматизму на дорогах. За їхньою статистикою, при наїзді на пішохода на швидкості 60 км/год шанси вижити становлять 30%, а при 50 км/год – вже 60%.

На думку експертів COWI і Європейського інвестиційного банку, саме високий ліміт швидкості в населених пунктах – 60, 90 і 110 км/год є ключовою проблемою. До того ж, фактична швидкість авто ще вища.

Також відзначаються легкість доступу пішоходів до доріг з 4-6 смугами руху, відсутність тротуарів у багатьох населених пунктах і мала кількість підземних і наземних переходів.

Міжнародні аудитори рекомендують встановити обмеження в 70 км/год замість ліміту 90 км/год в межах населених пунктів. Крім того, необхідно зменшити ширину смуг руху в населених пунктах і впровадити проекти з обмеження швидкості потоку авто.


Не пропустіть