Ford йде на радикальні кроки заради економії

Яким би успішним не був американський автобудівний гігант Ford, навіть він прагне до економії. Напередодні виробник повідомив, що має намір скоротити витрати на 14 мільярдів доларів і відмовитися від декількох моделей.

Новий глава Ford Джим Хеккет розповів, що компанія зосередиться на випуску позашляховиків. Крім того, Ford буде активно продавати вантажні машини, електрокари і транспортні засоби з автономним управлінням. До 2022 року керівництво компанії Ford розраховує скоротити витрати на 14 мільярдів доларів шляхом економії витрат на матеріали та інженерні проекти. Також виробник буде вкладати менше інвестицій в легковий транспорт, направляючи їх на розвитком позашляховика Ford Bronco і пікапа Ford Ranger.

Також американці мають намір направити 7 мільярдів доларів на кросовери і вантажівки. Раніше керівництво Ford планувало витратити ці гроші на розробку легкових моделей.

Зі зміною глави компанія Ford більше не буде діяти по стратегії одиночного гравця. Замість цього виробник братиме участь в поглинаннях, злиттях і має намір створювати спільні підприємства. Так, завдяки Джиму Хеккета Ford домовився про співпрацю з китайськими та індійськими компаніями. Партнери будуть разом розробляти електрокари.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть