В Австралії повністю згортають автопром

В кінці місяця останній завод на континенті закриє марка Holden.

Неймовірно, але вже в кінці жовтня величезна Австралія геть позбудеться власного автопрому. Так, компанія Toyota, яка була найбільшим виробником на континенті, вже закрила своє підприємство, розташоване недалеко від Мельбурна. Останній завод, який виробляє тут автомобілі Holden, також припинить свою діяльність ще до кінця місяця.

Toyota збирала машини в Австралії протягом 54 років. В цілому, автовиробник випустив тут 3,4 мільйона автомобілів, з яких близько 2 мільйонів зійшли з конвеєра заводу Altona. За останні 10 років японська марка стала найбільшим автовиробником Австралії, а також серйозним експортером. Тепер без роботи залишаться близько 2 500 осіб. Співробітники з більш ніж 25-річним стажем отримають вихідну допомогу в розмірі 200 000 австралійських доларів і довічні знижки на автомобілі Toyota. Працівникам зі стажем менше 10 років дістануться знижки на машини марки протягом наступних п’яти років.

У минулому році своє виробництво в Австралії звернув бренд Ford. У цій країні марка випускала автомобілі з 1925 року. Також в 2016-му був зупинений австралійський конвеєр концерну General Motors.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть