Стало відомо, коли електрокари стануть дешевше бензинових авто

Масакі Сакуяма, керівник підрозділу Mitsubishi Electric, під час спілкування з журналістами поділився своїм баченням майбутнього розвитку сегмента електричних автомобілів. Топ-менеджер впевнений, що в майбутньому електрокари отримають більш вигідний цінник, ніж дизельні та бензинові моделі, передає Твоя МАШИНА.

Сакуяма розповів, що на сьогоднішній день найдорожчим компонентом електрокара, що істотно впливає на його вартість для кінцевого покупця, є блок літій-іонних батарей. Зважаючи на це придбання бензинового автомобіля є більш вигідним, але незабаром ситуація може докорінно змінитися.

Керівник Mitsubishi Electric впевнений, що батареї для повністю електричних моделей вже сьогодні починають демонтсрувати зниження ціни. Поряд з цим топ-менеджер вважає, що електрокари обов’язково стануть дешевше бензинових авто, але це відбудеться «не найближчим часом».

Варто відзначити, що не так давно компанія Mitsubishi перейшла під керівництво альянсу Renault-Nissan, тому японський бренд починає виходити зі складного матеріального становища, отримуючи чималі інвестиції. Пан Сакуяма впевнений, що така співпраця, особливо в сфері розробки електрокарів, піде на користь усім членам альянсу.


Не пропустіть