Skoda випустить ультрабюджетну модель

За підсумками 2016 року в Китаї було продано 24,3 мільйона нових автомобілів, в США – 17,5 мільйона. Індія не дотягла до трьох мільйонів і посіла п’яте місце. Однак експерти вважають, що країна до 2020 року зможе вийти на «бронзову» позицію, випередивши Японію і Німеччину. Зрозуміло, що при таких прогнозах провідні автоконцерни починають приділяти Індії особливу увагу.

Концерн Volkswagen поки не може похвалитися в країні великими досягненнями. У нього лише дев’яте місце з продажу і менш двох відсотків ринку. Витягнути положення повинні нові моделі, максимально дешеві й доступні. Однією з перших повинна стати новинка від «Шкоди»: машина, яка виявиться дешевше нині представленого на ринку Індії «Рапіда». Він, до речі, є в цій країні не просто одноплатформений Volkswagen Polo, як у нас, а є його перелицьованою копією (тобто седаном).

Однак, за даними з різних джерел, чеська марка вже в цьому десятилітті може представити родоначальника ультрабюджетного сімейства, до якого увійдуть – як мінімум – ліфтбек і псевдокроссовер. З чуток, можуть з’явитися також седан, хетчбек і компактвен. Вдалий приклад у всіх перед очима: Renault і Dacia мають цілу розсип моделей на платформі В0, і всі вони досить успішні.

Skoda Rapid коштує в Індії майже 13 тисяч доларів, але основний попит доводиться на машини в півтора-два рази дешевше. Таким чином, новинка повинна укластися в десять тисяч, а краще – виявитися ще дешевше.


Не пропустіть