П’ять найвигідніших вживаних автомобілів із США і Канади

Нові закони про розмитнення дозволяють українцям відносно дешево обзаводитися сучасними автомобілями з-за кордону. У підсумку в країну хлинув потік цікавих авто за осудними цінами.

Дуже популярний напрям – США і Канада.

Завдяки звичці американців і канадців часто міняти машини, а також практиці страхових компаній не ремонтувати авто навіть після незначних ДТП, а віддавати клієнтові нову машину, в США і Канаді навіть 2-3 річні автомобілі продаються досить недорого, повідомляє nv.ua.

Сьогодні в Україні є безліч компаній, які пропонують послуги посередника при купівлі автівок на американських страхових аукціонах, доставці в Україну та розмитненні.

І не меншою є кількість компаній, які самі купують такі автівки і продають в Україні вже розмитненими.

Очевидний нюанс – дуже багато з цих машин побували в ДТП різного ступеня тяжкості. Або потонули під час одного з численних в США ураганів.

Частина українських “перекупок” чесно про це заявляє, пропонуючи всі документи від американських страхових компаній і спеціально не ремонтуючи машини.

Однак багато хто, навпаки, наводять “марафет”, приховують дефекти і продають автівки з класичною “легендою” – їздила домогосподарка тільки по вихідних і тільки по трасі.

Тому будь-яке авто з США і Канади слід ретельно перевіряти на толковому СТО. “Биток”, “перевертень” або “потопельник” вас у кінцевому результаті не порадує, навіть якщо дістанеться за хорошою ціною.

Існує стереотип, що з Америки можна привезти хіба що гігантський пікап або який-небудь масл-кар, але це зовсім не так. У США багато тих же машин, що і в Україні. Найчастіше відмінності лише в червоних “поворотниках” ззаду і жовтих “габаритах” попереду. Ну і в ціні, звісно.

З усього різноманіття машин, які возять перекупники з США і Канади, НВ вибрало п’ять найцікавіших моделей за співвідношенням ціна-якість.

Ford Fusion (Ford Mondeo)

2014-2016 рр випуску

Ціна в Україні – $13000-17000
Ford Fusion (в Україні продається як Ford Mondeo)


Американський Ford Fusion у нас відомий як Ford Mondeo.

Це справжній хіт сезону. Якщо знайдете таку машину в хорошому стані, вважайте це дуже вдалою покупкою. Старі офіційні Mondeo тих же років в Україні нині коштують як мінімум на $3000-5000 дорожче.

Машина вийшла вельми вдалою – гарний великий седан з величезним салоном, великим багажником, відмінною керованістю, захопливою динамікою і не менш захопливою економічністю.

Найчастіше Fusion пропонується з 1,5-літровим або 2-літровим бензиновими моторами серії EcoBoost (пряме впорскування, турбіна) і роботизованою коробкою передач з двома зчепленнями Powershift.

Зрозуміло, поки мало що можна сказати про надійність двигунів лінійки EcoBoost (поки пройшло всього кілька років з моменту її появи, ще мало машин з великими пробігами), проте економічність вражає. Так, 1,5-літровий мотор на Fusion задовольняється в місті 8-9 л на 100 км.

До речі, з США часом привозять версію Fusion, якої офіційний Mondeo в Україні позбавлений. Це версія зі звичайним атмосферним 2,5-літровим мотором і класичним “автоматом”. Витрата бензину тут буде на пару літрів більшою, зате надійність цих технологій, як-то кажуть, перевірена часом. Та й любителі ставити газ теж будуть задоволені, все-таки на EcoBoost газ поки прикручувати не навчилися.

KIA Sorento

2012-2014 рр випуску

Ціна в Україні – $14000-17000

KIA Sorento

В Україні Sorento нинішнього покоління користується набагато меншим попитом, ніж попереднього. Ймовірно, в силу того, що машина сильно подорожчала і коштує мало не як Range Rover.

А ось привезений з США Sorento може стати дуже раціональним вибором, машина досить непогана.

Так, на відміну від першого покоління, в новому Sorento немає рами і в цілому це набагато менш позашляховий варіант.

Але якщо ви шукайте великий сімейний автомобіль, то це хороший вибір. У Sorento – просторий салон і величезний багажник.

З США возять тільки бензинові Sorento, але може бути, це на краще. Бензинові мотори у корейців надійніші будуть, та й їздить такий Sorento набагато азартніше. Що стосується економії, то на 2,4-літровий атмосферний двигун завжди можна поставити газ.

Honda Civic

2013-2015 рр випуску

Ціна в Україні – $14000-18000

Honda Civic

Honda вельми неактивно представлена на українському ринку після 2014 року, просування бренду відверто мале, та й ціни не дуже. Тому українські споживачі стали забувати про Хонду.

А дарма. Японці як і раніше роблять відмінні автомобілі.

Civic, наприклад, в новому поколінні є справжнім інженерним шедевром. 1,8-літровий бензиновий мотор у зв’язці з варіатором видає 140 к.с. і задовольняється 6-7 л на 100 км у міському циклі.

Слово варіатор викликає алергію у багатьох тих, хто стикався з невеликим ресурсом цієї конструкції. Але серед американських користувачів варіатори Honda користуються повагою. Схоже, інженерам Honda вдалося довести цю технологію до розуму.

І звісно ж, Civic так само чудово керується. У нього та сама хондівська “щільна” підвіска, яку багато хто вважає жорсткуватою, але любителю драйву вона принесе ні з чим незрівнянне задоволення.

Nissan Leaf

2012-2015 рр випуску

Ціна в Україні – $13000-16000

Nissan Leaf

Не можна не згадати про найпопулярніший у світі електромобіль. Переважна більшість Leaf потрапляє в Україну з США і Канади.

У випадку з електрокаром питання “битка” менш актуальне, тут головне, щоб в аварії не постраждали силові елементи і геометрія кузова. Все інше в електромобілі лагодиться з легкістю.

Великі пробіги також менше відбиваються на електромобілях, ніж на їхніх побратимах із двигунами внутрішнього згоряння. Навіть в автомобілях із пробігами 200 тис. км. ресурс акумуляторів рідко падає більше, ніж на 10-15%.

Тож якщо вас не зупиняє малий пробіг від однієї зарядки першого покоління Leaf (приблизно 150 км), то це відмінний вибір.

Причому, це той випадок, коли можна не ускладнювати собі життя, замовляючи машину з США. “Перекупники” возять Leaf в Україну буквально вагонами. Вибір свіжопригнаних Leaf завжди величезний.

Volvo S60

2012-2015 рр випуску

Ціна в Україні – $14000-18000

Volvo S60

Volvo користується заслуженим попитом в Україні після оновлення модельного ряду. Нові XC90, S90, XC60 виглядають шикарно і за ціною дуже конкурентні відносно, скажімо, преміальних “німців”.

Але не всі хочуть витрачати так багато. А якщо хочеться Volvo, але дешевше, цілком можна прицінитися до хорошого седану S60 з США чи Канади.

У нас S60 продавалися дуже слабо – позначалися висока ціна і всенародна любов до кросоверів. Але машина просто чудова – комфорт і надійність на висоті. Так само, як і економічність, особливо з 1,6-літровим бензиновим мотором.

Ну і зрозуміло, Volvo попереду планети всієї в області безпеки. Як пасивної, так і активної. Навіть у простих комплектаціях можна побачити безліч обладнання, яке в інших виробників входить до числа дорогих опцій (парктроніки, камери, система виявлення перешкод і т.д.).


Не пропустіть