BMW анонсувала дату виходу нового покоління кросовера X5

Німецький автомобільний концерн BMW готується випустити нове покоління кросоверів X5 незважаючи на те, що поточна генерація була представлена ​​тільки в 2014 році.

Баварський автомобільний виробник BMW готовий найближчим часом представити світові нове покоління кросовера X5, тим самим скоротивши життя одного покоління до мінімуму. Так, поточна версія BMW X5 в кузові F15 була представлена ​​тільки в 2014 році, проте темпи розвитку сегмента SUV змушують компанію випустити нову версію в найближчий час.

За словами представників компанії, даний захід практично вимушений через те що збільшилася конкуренції, і для відповідності сучасним тенденціям і для складання здорової конкуренції нових версій Porsche Cayenne і Volkswagen Touareg, компанія змушена піти на такий крок.

За попередньою інформацією, нове покоління популярного кросовера буде представлено вже влітку 2018 року, а реалізація почнеться ближче до кінця наступного року на всіх основних ринках світу. При цьому, відразу після презентації буде повністю припинено випуск поточної версії, і почнеться серійне виробництво новинки. Тим самим, одне покоління протрималося на ринку всього 5 років, і зазвичай в даний термін компанії просто випускають рестайлінгову версію.

Уже відомо, що нове покоління буде базуватися на сучасній модульній платформі CLAR, яка вже активно застосовується компанією при виробництві моделей 5, 6 і 7-Series. Використання нової платформи, в основі якої лежить широке застосування легкосплавних і композитних матеріалів, дозволить знизити масу автомобіля на 100-200 кг.

Також автомобільні експерти припускають використання не тільки найсучасніших силових агрегатів, а й нових гібридних систем з plug-in. Пізніше з’явиться і “заряджений” варіант BMW X5 M, який може отримати бітурбованний мотор з робочим об’ємом 4,4 літра і максимальною потужністю до 600 кінських сил.


Не пропустіть