Чи розумно купувати автомобілі з пробігом з Європи

Чимало українців частенько замислюються над питанням покупки вжзиваного автомобіля з Європи, адже ціна таких нерозмитнених транспортних засобів в кілька разів менша, ніж на вторинному ринку України. Крім того, європейські автомобілі експлуатувалися у відносного хороших умовах і своєчасно проходили регламентні техогляди у офіційних дилерів. Автотема вирішила розібратися, які підводні камені ховає покупка нерозмитненого автомобіля в Європі для українського автолюбителя, тим більше, що останнім часом уряд веде неоголошену війну проти «евроблях».

Йтиметься про покупку автомобілів з пробігом старше п’яти років, які не підпадають під пільги по розмитненню. Слід уточнити, що автомобілі до п’яти років в Європі коштують значно дорожче старих, але ж для більшості українців саме низька ціна є основним аргументом для покупки нерозмитненого автомобіля.

Як правило, купуючи авто з іноземною реєстрацією, ви не стаєте його повноправним власником, а маєте лише можливість управляти машиною за дорученням. Можна легко нарватися на афериста, який через час відкличе видане доручення і зажадає повернути свій автомобіль.

В Україні немає законодавчих актів, які б чітко регулювали правила користування автомобілями з іноземною реєстрацією. Не виключено, що через кілька місяців або років буде прийнятий закон, згідно з яким ви не зможете керувати авто на єврономерах. Це своєрідна гра в рулетку, яка не завжди закінчується виграшем.

Продавці нерозмитнених автомобілів в Україні не несуть ніякої відповідальності, тому що фактично не є власником даного транспортного засобу. Таким чином, ваші права на авто виглядають дуже примарними і більшість експертів вважають, що є великий ризик втратити машини. При покупці такого автомобіля неможливо перевірити, чи знаходиться він в угоні або в арешті банку.

Оскільки Україну важко назвати правовою державою, ймовірно, в один прекрасний день ви можете втратити таке авто. Не виключено, що в будь-який момент Верховна Рада може прийняти закон про конфіскацію усіх автомобілів з іноземною реєстрацією, які порушили правила в’їзду на територію України.

За користування автомобілями на єврономерах, які порушили правила перебування в Україні, передбачені дуже високі штрафи, які досягають 300% від вартості розмитнення даного авто. У підсумку, економлячи на покупці автомобіля, вам доведеться за нього заплатити утричі більше!

Фахівці СТО стверджують, що пригнані дешеві автомобілі з-за кордону знаходяться не в кращому технічному стані, тому що їхні попередні власники перед продажем перестають за ними стежити і не проводять техобслуговування.


Не пропустіть