ТОП-7 недорогих машин з великим багажником

Одним з важливих чинників вибору є об’єм багажника, адже такий автомобіль повинен підходити родині на всі випадки життя. А у багатьох є заміська дача, звідки потрібно привезти кілька мішків картоплі та іншої власноруч вирощеної продукції. Для таких цілей відмінно підходить Tesla Model S з її двома багажниками, але ціна не дозволяє їй очолити наш рейтинг.

Ми вирішили зібрати підбірку найбільш містких нових недорогих автомобілів, присутніх на українському ринку. Всі машини мають багажним відсіком більше 400 л і коштують не дорожче 13 тис. $. (Близько 340 тис. грн.)

Chery Tigggo 2 – 420 л
Багажний відсік «китайця» рекордним не назвати, зате він має дуже зручну форму і низьку навантажувальну висоту. Крім цього Tiggo 2 – універсал і місце для багажу може зрости багаторазово завдяки зручній трансформації. Крім того, це ще й кросовер. Хоча привід тут тільки передній, дорога до дачі буде простіше завдяки гарному кліренсу (186 мм) і коротким обвісом. Крім того, в салоні є аж 21 відсік для дріб’язку. Чудова пропозиція для практичного автолюбителя.

Ціни стартують від 299 000 грн.

JAC S2 – 450 л
Наступний автомобіль в нашому рейтингу – теж кросовер родом з Піднебесної. Його бажник ще більший – 450 л і також може збільшуватися завдяки трансформації. Єдиний недолік відсіку для поклажі в цій машині – досить високий поріг, що збільшує вантажну висоту. Кліренс тут теж солідний – 180 мм, так що доїхати до своєї ділянки буде легко. А головне виїхати, коли машина під вантажем мішків сяде трохи нижче.

Вартість – від 309 000 грн.

Volkswagen Polo Sedan – 460 л
Не тільки з китайською родоводу бувають недорогі авто. Відмінний приклад – Polo Sedan від іменитої німецької марки Volkswagen. Його багажний відсік демонструє хороший літраж і має досить зручну форму. Є й недоліки – петлі кришки багажника великі і відбирають простір. Зате спинка заднього сидіння складається в пропорції 1:3 вже в базовій версії.

За «німця» доведеться викласти від 337 359 грн.

Peugeot 301 і Citroen C-Elysee – 506 л

Лідери класу за багатьма показниками – французький бюджетний седан Peugeot 301 і Citroen C-Elysee. Ми вирішили не відокремлювати родинні машинки, так як всі параметри, в тому числі і обсяг багажника у них рівні. Нещодавно обидві моделі зазнали невеликий рестайлінг і стали виглядати дещо солідніше. А ось багажні відсіки та салони машин не змінилися – вони і без того відмінні. Недоліки такі ж як у Поло – петлі, вантажна висота. Задню сидушку теж можна відкинути і скласти більше поклажі.

Вартість – від 309 000 за Пежо і від 310 000 грн. за Сітроен.

Great Wall C30 – 510 л
Недалеко вперед пішов седанчик з Китаю. Його багажне відділення має ті ж особливості: петлі і вантажна висота. Також в пасив представнику автопрому КНР варто занести не найбільшу акуратну обробку вантажного відсіку. Також тут не дуже великий отвір, що погіршує зручність навантаження. Саме тому при рівному об’ємі, ми поставили його на третє місце.

Ціна – від 259 000 грн.

Renault Logan – 510 л
Об’єм тут такий же, як і у Great Wall C30, але оброблений багажник краще, а його форма більш приваблива. Ця машина заслужено популярна у наших громадян, в тому числі у таксистів: салон просторий і вмістиміший ніж у деяких машин класом вище, багажне відділення величезна, а ціна не є захмарною. В актив машині варто занести і потужну підвіску, яка відмінно веде себе на наших дорогах і чималий кліренс. Ще крутіше багажник у Logan MCV, але він набагато дорожче седана і в наш ціновий діапазон не потрапив.

Ціни починаються з 324 272 грн.

Ravon R4 – 545 л

Абсолютним і беззаперечним лідером нашого рейтингу стає Ravon R4. Його багажне відділення величезне – за відчуттями тут навіть більше заявлених 545 л. Крім цього у узбецького седанчика дуже просторий салон і великий дорожній просвіт. Недоліки вантажного відсіку – ті ж, що і у інших седанів. Ну і непоказна, як і у спорідненого Chevrolet Cobalt, зовнішність машинки сподобається не всім. Втім, в цьому класі вибирають не за «гарні очі». Ще один колосальний козир машини – ціна. Переможець нашого рейтингу – найдешевше авто в ньому.

Базова версія стартує від 242 250 грн.

Поза заліком: Fiat Qubo – 330 л
Альтернативний підхід до місткості – мікровен на базі розвізного фургона. В наші цінові рамки потрапила одна така машинка – Fiat Qubo. Його багажник в звичайному положенні – всього 330 л. Зате без задніх сидінь багажний відсік стає воістину вантажним – 2500 л. Такий результат недоступний жодній з машин рейтингу. При цьому тільки в ньому можна розташувати високий вантаж.

Ціна – від 329 900 грн.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть