У Раді пропонують звільнити від мит запчастини для електромобілів

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про звільнення від ввізного мита запчастин для виробництва електротранспорту в Україні.

Відповідний законопроект №8160 внесено до парламенту 19 березня.

Автори законопроекту наголошують, що в Україні вже впроваджено ряд заходів для стимулювання купівля електромобілів. Водночас, Україна не використовує свої конкурентні переваги на світовому ринку для виробництва власного електротранспорту.

«В Україні існує достатній промисловий потенціал для виробництва та збирання електричного транспорту, зокрема, налагоджено серійне виробництво трамваїв та тролейбусів. Також наша країна має власну сировинну базу, необхідну для виробництва літій-іонних батарей, зокрема, найбільші в Європі запаси літію», — зазначають автори закону в пояснювальній записці.

За словами авторів, основне завдання законопроекту полягає у створенні сприятливих умов для залучення інвестицій у виробництво електричного транспорту та акумуляторів в Україні.

Раніше в Україні вже було звільнено електромобілі від ввізного мита та тимчасово, до 31 грудня 2018 року, від податку на додану вартість.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть