Скільки реально коштує пригнати авто з Литви?

Автомобілі на «єврономерах» стають дедалі популярнішими серед українців. Їх кількість в нашій країні, за деякими оцінками, перевищило 2 мільйони, і щодня продовжує збільшуватися. Журналіст Юрій Хохлов вирішив провести експеримент і особисто пройти шлях, яким в Україну прибувають європейські авто.

«Дорога в Литву почалася з аеропорту «Бориспіль». Півтори години польоту – і ми опинилися у Вільнюсі, дісталися до автовокзалу, і після пересадки в комфортабельний автобус він довіз нас до містечка Маріямполе. Чому саме сюди? Тому що, сюди литовці на великих автовозах привозять автомобілі з Німеччини, сюди приїжджають і безліч перекупників з Вільнюса і Каунаса», – пише він.

Саме там машини купують і переганяють на авторинки і торгові майданчики, додаючи при цьому в середньому 500 євро до ціни авто.

«У містечку три автомобільні ринки, на двох з них постійно розвантажуються трали з Німеччини та інших країн, купити машину можна прямо з них. Ціна на ці автомобілі стартує від 500 євро», – повідомляє журналіст.

За словами Юрія, йому приглянувся «Опель Астра» з 1,4-літровим двигуном, МКПП. Авто 2008 року випуску оцінили у 2200 євро.

«Після вибору автомобіля і його перевірки ви розраховуєтесь з продавцем та їдете проходити техогляд. Оформляєте місцеву страховку і ставите машину на облік, отримуєте автомобільні номери. Автомобілі, які купуються для пересування в Україні, і не можуть на даний момент бути розмитнені, оформляються на литовські фірми. Супутні витрати на поїздку (проїзд, проживання, харчування, страховка і т.д.) склали 600-700 євро», – пише Хохлов.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть