Українське автовиробництво впало в 52 рази

У березні з заводів України вийшло 773 автотранспортних засоби. Виробничі потужності національного автопрому продовжують функціонувати лише на 2% від своїх можливостей, а нинішній обсяг випуску автотранспорту в 52 рази менше березневого результату десятирічної давності, відзначають в асоціації «Укравтопром».

Повномасштабне виробництво легкових автомобілів в країні повністю зупинено. Минулого місяця кількість зібраних легкових автомобілів склало 683 шт. Тільки завдяки надзвичайно низькій базі порівняння такий обсяг SKD складання сформував позитивну динаміку в легковому дивізіоні в порівнянні з березнем минулого року (+ 21%) і відносно попереднього місяця (+ 13%).

У той же час, виробництво комерційних автомобілів в Україні скоротилося на 36% до березня 2017 року і на 20% до лютого 2018 року, склавши всього 28 автомобілів. У статистиці відсутні дані по КрАЗ, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів з серпня 2016 року.

Знову впало виробництво автобусів. Планка березневого результату в цьому році опустилася до 62 автобусів, що на 24% менше показника річної давності і на 23% нижче лютневого обсягу виробництва.

Джерело capital.ua

Не пропустіть