Поліція готує нові покращення для водіїв (Фото)

Поліція вже тестує надзвичайно корисний інструмент для допомоги водіям в дорозі. Про це заявив керівник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля на своїй сторінці в Fabebook.

Мова про Waze. Це навігатор на платформі Google, яким вже користується дуже багато водіїв. За участю патрульної поліції, відображення ситуації на дорогах (інформація про ДТП, пробки, ремонти, перекриття) стане ще більш актуальним і допоможе вам всюди прибувати вчасно і уникати ускладнень на дорозі.

Коли в якійсь точці Києва трапляється ДТП – ми все розуміємо, що воно може ускладнити проїзд в цьому районі, що, в свою чергу, і збільшить час прибуття на нього поліцейських (так в повному обсязі ДТП є проблемними з цієї точки зору, але ми знаємо місця, де це утворює колапс).

“Завдяки Kyiv Smart City ми можемо відразу побачити реальну ситуацію в цьому місці, а наші оператори маючи розширені права в Waze виставлять перекриття необхідного ділянки дороги. Тобто ті, хто їздить по Києву за допомогою Google Maps або Waze вже побудують свій маршрут іншими вулицями, в свою чергу зменшить ймовірність утворення затору. Так само ми перші хто знає про перекриття доріг в Києві (як через ремонтні роботи, так і через заплановані / не заплановані заходи) все це ми будемо відображати, для вашої зручності”, – написав головний поліцейський столиці.

Наступний дуже важливий момент – пошкодження дорожньої мережі (по простому – ями на дорогах), про яких водії можуть ставити позначки в Waze. Це допоможе поліцейським швидше реагувати на ці явища, і допомагати нашим колегам з Комунальна корпорація «Київавтодор» їх ремонтувати.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть