Ілон Маск анонсував вихід нового потужного седана

Компанія Tesla готова запустити в серійне виробництво повнопривідну версію своєї доступної моделі – седана Model 3. Прийом замовлень на новинку стартує в червні, а перші автомобілі доставлять власникам в липні.

Повнопривідна модифікація Tesla Model 3 оснащена двома електромоторами. На додаток до агрегату на задній осі додали ще один електричний двигун на передню вісь. Сумарна віддача нової силової установки не називається. Відомо лише, що на розгін від нуля до 60 миль/год (98 км/год) AWD-версія Model 3 витрачає 4,5 секунди. А такий же седан, але у виконанні Performance – всього 3,5 секунди. Для порівняння, стандартному задньопривідному седану потрібно на це 5,8 секунди.

Максимальна швидкість базового задньопривідного седана обмежена на позначці 209 км/год, у повнопривідної моделі відсічення відсунута на 16 км/год – до 225 км/год., у Performance-версії – до 249 км/год. Запас ходу у всіх модифікацій Model 3 однаковий і дорівнює 499 кілометрів.

Ціна повнопривідного седана Tesla Model 3 AWD (Dual Motor) становить 54 000 доларів. Версія Performance коштує в 1,5 рази дорожче – 78 000 доларів. За словами Ілона Маска, «заряджений» седан Performance на 30% дорожче потужного BMW M3, при цьому електрокар на 15% швидше «баварця».


Не пропустіть