Почали встановлювати знаки, що забороняють дизельні авто (Фото)

Часткова заборона на проїзд автомобілів з дизельним двигуном буде введена c 31 травня в Гамбурзі, повідомило екологічне відомство міста.

Це перший випадок реалізації прийнятого раніше Федеральним адміністративним судом Німеччини рішення про принципову можливість заборони подібних транспортних засобів у містах у зв’язку з сильним негативним впливом на навколишнє середовище.

Як повідомило відомство, заборона торкнеться двох ділянок вулиць в районі Альтона-Норд. Під нього потраплять всі дизельні автомобілі, які не відповідають стандарту Євро-6. Минулого тижня на ділянках доріг вже були розміщені відповідні знаки і покажчики.

У Гамбурзі на початку 2018 року було зареєстровано 264 тисячі дизельних автомобілів, з них стандартам Євро-6 відповідають 96 тисяч. Таким чином, заборона на рух поширюється на майже 168 тисяч автомобілів місцевих жителів, а також на всі автомобілі з інших частин Німеччини і з-за кордону.

Раніше глава Мінтрансу ФРН Андреас Шойер не виключив, що в Німеччині може бути введена заборона на водіння автомобілів з дизельним двигуном. Федеральний адміністративний суд Німеччини в Лейпцігу ухвалив 27 лютого, що влада німецьких міст мають право самостійно вводити заборону на рух автомобілів з дизельними двигунами з метою захисту повітря від забруднень. Саме в цьому рішенні згадані два міста – Штутгарт і Дюссельдорф.

У грудні минулого року Париж, Мадрид, Афіни і Мехіко пообіцяли заборонити дизельні автомобілі до 2025 року. Одночасно було вирішено надати певні пільги для електромобілів, гібридних і водневим транспортним засобам.


Не пропустіть