Кінець єврономерам: СТО масово відмовляються ремонтувати авто «на бляхах»

Власники українських станцій технічного огляду почали відмовляти власникам не розмитнених автомобілів в обслуговуванні їх транспортних засобів.

Причина криється в стані левової частки ввезених в країну авто на європейські реєстрації. Люди звертаються для незначного ремонту, а в ході діагностики сервіс знаходить десяток куди більш серйозних проблем, що вимагає дорогого ремонту, пише Твоя МАШИНА з посиланням на ubr.

«Нерідко власники литовців погоджуються на повноцінний ремонт, обіцяють швидко знайти гроші або запчастини і просять не знімати машину з підйомника. Іноді процес затягується на кілька днів – станція простоює, а заробітку нема», – скаржиться власник київського СТО Олег.

За його словами, після безлічі аналогічних історій він прийняв рішення відмовитися брати в ремонт такі авто. Причому, з «бляхами» хочуть працювати все менше майстрів, не кажучи вже й про СТО з хорошою репутацією.

«Часто ремонт автомобіля ціною $1000 при першому ж заїзді на станцію обертається чеком в $1500. І в цьому немає нічого дивного. Однак багато людей чомусь перебувають в ілюзії, що педантичні європейці неодмінно захочуть продати свій доглянутий і справний автомобіль за кілька сотень євро. Але так не буває», – додає автомайстер Андрій Чалий.

Нагадаємо, нові законопроекти, які зараз пропонує прийняти голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, зроблять можливою легалізацію в Україні вживаного авто за 2500-3000 євро.


Не пропустіть