Компанії Harley-Davidson пригрозили «початком кінця»

Президент США Дональд Трамп, неодноразово критикував автомобільні концерни, тепер перекинувся на виробника мотоциклів.

Невдоволення Трампа викликає той факт, що Harley-Davidson розглядає можливість перенесення виробництва мотоциклів з США в інші країни. У самій компанії таке рішення пояснюють митами, які були схвалені Євросоюзом щодо американських товарів.

Так, в Harley-Davidson підрахували, що в результаті так званих торгових воєн, мотоцикли будуть обкладатися за ставкою 31% замість колишніх 6%. Таким чином, вартість кожного мотоцикла може зрости на $ 2,2 тис.

Президента США доводи менеджерів концерну не переконали, і він за традицією обрушився з критикою на виробника, який бажає випускати свою техніку за межами США.

«Мотоцикли Harley-Davidson не можуть виготовлятися в іншій країні, ніколи!», – написав Трамп в своєму Twitter. Не обійшовся президент і без погроз на адресу виробника. За словами Трампа, працівники Harley-Davidson, а також покупці цих мотоциклів вже «дуже злі» на компанію через плани покинути США.

«Якщо вони переїдуть, ось побачите, це буде початком кінця – вони здалися, вони пішли», – написав Трамп, додавши, що в цьому випадку компанію «обкладуть податками як ніколи».


Не пропустіть