Українські дороги будуватимуть французи: названі перші напрямки

25 червня в Парижі відбулася зустріч українсько-французького ділової ради в рамках якого французька будівельна компанія Bouygues Travaux Publics SAS і Державне агенство автомобільних доріг України підписали меморандум про співпрацю.

Він передбачає підготовку попереднього техніко-економічного обґрунтування спільного будівництва концесійних доріг в Україні. Перші два проекти: дорога Київ – Біла Церква по новому маршруту і перша черга великої окружної навколо Києва, яка з’єднає траси М-06 (Київ-Чоп) та М-05 (Київ-Одеса).

«Україна зацікавлена в залученні іноземних інвесторів в інфраструктуру з метою ефективного та сталого розвитку всіх видів транспорту, впровадження високих технологій та інтеграції національної транспортної мережі України в TEN-T мережу Європейського Союзу», – сказав заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань.

Проектний менеджер офісу Національної інвестиційної ради та радник міністра інфраструктури Надія Казначеєва сказала, що прихід компанії Bouygues з досвідом роботи в більш ніж 90 країнах світу – позитивний сигнал для інших інвесторів.

«Ми очікуємо, що новий закон про концесію, який парламент повинен прийняти вже цього літа, приверне в українську інфраструктуру більше компаній зі світовим ім’ям», – сказала вона.

В. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Харченко під час зустрічі українсько-французького ділової ради MEDEF представив інфраструктурні проекти для інвестицій в порти, аеропорти, дорожню та залізничну інфраструктуру. Були проведені двосторонні зустрічі з французькими компаніями Airbus, Egis, Suez, Alstom, Freyssinet / Vincі і обговорення інвестиційних проектів в траспортної інфраструктурі України.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть