У МВС знайшли джерело буму нерозмитнених авто (Відео)

Нерозмитнені автомобілі в Україні стали масово з’являтися з початком війни на Донбасі. Про це в інтерв’ю телеканалу Прямий заявив директор Департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко.

Як зазначає чиновник, спочатку, навесні-влітку 2014 року, авто з Європи завозили волонтери для потреб військових, які були раді будь-якому транспорту, і митниця цьому не перешкоджала зважаючи на ситуацію, що склалася. Але потім з’явилися “ділки”, які перетворили ввезення нерозмитнених машин в бізнес і почали заробляти на цьому гроші. А якщо заявити митникам, що автомобілі відправлять на фронт, то проїзд і зовсім був гарантовано безперешкодно.

“Ви просто згадайте – до літа 14-го року такої проблеми не було … Я, як і багато інших волонтерів, допомагав одній з частин … Ми правда привезли дві-три таких машини для декількох груп спецназу одного з полків,” – підкреслив Шевченко.

Нарешті, він заявив, що проблема нерозмитнених авто криється і в тому, що вони часто провокують ДТП і виявляються замішаними в злочинах.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть