Водіям електрокарів можуть суттєво спростити життя

Команді американських вчених з Університету штату Пенсільванія вдалося зробити те, що не змогли зробити інженери найбільших автовиробників. Вони створили акумулятор, який нагрівається сам, що дозволяє йому не втрачати свою ємність і здатність до швидкої зарядки навіть при мінусовій температурі.

У сучасних електромобілів поки є дуже багато поблем. Це повинні розуміти автолюбителі. Так, наприклад, при прохолодній, і тим більше холодній погоді, ємність літій-іонної батареї падає, причому досить помітно. Адже не дарма в США найбільше електромобілів продають в теплому штаті Каліфорнія. На Алясці ж, наприклад, їх взагалі немає.

Найбільші в світі автовиробники вже давно намагаються створити такі батареї, які б були не чутливі до погоди. Однак, це у них поки не вийшло. Зате очевидний прогрес в цьому напрямку зробили вчені з Університету штату Пенсільванія. В результаті багатомісячних досліджень вони змогли створити акумулятор, який нагрівається сам, який не втрачає свою ємність і здатність до швидкої зарядки навіть при дуже сильно мінусовій температурі, аж до -43 о С.

Спеціальний датчик стежить за температурою, і якщо вона опускається нижче допустимої, починаються спеціальні нагрівальні процеси. Коли температура акумулятора стає вище +18 градусів Цельсія, нагрів батареї припиняється, і її можна заряджати.

Подібна технологія скоро почне використовуватися в серійних електромобілях. Не виключено, що це будуть автомобілі компанії Tesla.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть