Власники «євроблях» зіштовхнулися з новою проблемою

Поліція, хоча і отримала повноваження перевірки легальності перебування автомобілів на єврономерах в Україні, не має прав на ведення їх обліку. Такої точки зору дотримується адвокат, керуючий партнер юридичної фірми «Можаєв і партнери» Михайло Можаєв.

З недавніх пір українська поліція має розширені повноваження. Поліцейські знаходяться тепер навіть на митницях, де перевіряють, чи має автомобіль право в’їхати на територію нашої країни чи ні. Поліція може користуватися митною системою «Інспектор-2006». Крім того, поліцейські отримали право штрафувати власників автомобілів на «євробляхах».

Михайло Можаєв говорить, що, незважаючи на такі, здавалося б, великі повноваження, поліція не має законних прав проводити реєстрацію автомобілів з іноземною реєстрацією. Для цього потрібно внести поправки в законодавство.

Мало того, що у поліції немає юридичних прав проводити реєстрацію авто на єврономерах, так просто немає спеціальної бази, куди їх можна вносити.

Можаєв підняв дуже гостру тему. Думаємо, до його слів потрібно прислухатися чиновникам, і нарешті-то внести відповідні зміни в законодавство.

Нагадаємо, нещодавно в Запоріжжі поліція запропонувала робити тимчасову реєстрацію автомобілів з іноземними номерами. Так поліція сподівається краще контролювати ситуацію на дорогах.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть