В Україні помітили рідкісний автобус (Фото)

Таких автобусів-лімузинів в США побудували близько сотні, і один з них вже багато років працює в Україні.

Даний автобус малого класу сміливо можна назвати самим незвичайним за компонуванням. Він чимось нагадує радянський ЗІЛ-118 «Юність» останніх випусків. Однак ця машина має передні двері «крило метелика», що відкриваються вперед і вгору, як на боліді McLaren F1.

Виявляється, автобус випущений в США компанією Custom Coach Corporation для фірми Mauck Special Vehicles, звідси і назва у машини Mauck MSV 1120, зазначає carakoom.com. Всього таких машин виготовлено близько сотні і одна з них вже багато років працюється в Україні на одному підприємстві для обслуговування VIP-гостей.

Автобус має просторову раму і кузов, виготовлений з композитних матеріалів.

Найцікавіше, що в оформленні використовуються деталі від самих різних авто. Ось, наприклад, фари взяті від магістральних тягачів Ford Aeromax, а задні ліхтарі – від Jeep Grand Cherokee, а протитуманні фари і зовсім від Dodge Viper.

Плавність ходу забезпечує пневмопідвіска, що перекочувала з малотоннажних вантажівок GM. Гальма всіх коліс – дискові. Автобус «крило метелика» має задньомоторне компонування. Це добре видно по вентиляційних отворів. У русі машину приводить бензинова V-подібна “вісімка” робочим об’ємом 7,4 л – Сhevrolet Vortec V8, що працює в парі з 4-ступінчастим “автоматом” 4L80E.

Загальна габаритна довжина автобуса не повідомляється, проте відома його колісна база – 3650 мм. Автобус з дверима «крило метелика» має право назвати лімузином, адже в його салоні пасажири потонуть в морі розкоші. Тут і шкіряні дивани, і великий телевізор з супутниковою антеною і стереосистема Kenwood і звичайно ж міні бар.

Чи не обділений і комфортом водій. У нього розкішне крісло зі всілякими електрорегулюванням. І головне – перед очима водії нереально красива, вигнута панель приладів. Кермо двухспіцевие, щиток приладів зміщений трохи назад. На високій центральній консолі розташовані кнопочки і крутилки системи вентиляції, а в її торці розташований телефон з трубкою як на радянських членовози.

Особливе місце приділено безпеці пасажирів. На даху є система кругового відеоспостереження. Більш того, під кузовом в районі моторного відсіку ззаду можна помітити щось на зразок бахроми. Це зроблено, для того, щоб розсіювати тепло випускних газів – в результаті машина менше помітна в тепловізор.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть