Доступне розмитнення: активісти оголосили безстрокову акцію і озвучили повний перелік вимог

Сьогодні «Авто-Євро-Сила» почала масштабну акцію з вимогами підтримати правки до законопроектів 8487, 8488. Активісти вже представили основні вимоги суспільства доступного розмитнення, а саме про прийняття поправок до законопроектів 8487 і 8488, а також вимоги щодо цін на паливо і поліпшення якості дорожнього покриття.

«Вчора на Хрещатику ми провели попереджувальну акцію з метою інформування киян про сьогоднішню масовоу акцію під стінами Верховної Ради України, що спричинить певні незручності в пересуванні центральною частиною Києва. Розуміємо, що не до всіх потрапила ця інформація. Просимо зрозуміти – нас дістало, що влада вперто відмовляється чути людей», – йдеться в прес-релізі організації.

Сьогодні активісти вийшли на протест, щоб висловити наступні вимоги:

1. Прийняти «народні» правки до законопроектів 8487, 8488, які «АвтоЄвроСила» подала через депутата Наталію Веселова, а саме, прибрати коефіцієнт віку у формулі розрахунку акцизу, знизити його до незначного рівня для автомобіля будь-якого віку, але формально полегшити прийняття змін до чинного закону так як збережеться формальна наявність акцизу. Таким чином, нове повне доступне розмитнення складе (ПДВ + мито + Військовий збір + Акциз) все разом близько 40% від вартості авто на постійній основі для кожного українця. Бюджет України отримає миттєво кілька мільярдів доларів надходжень за рахунок розмитнення автомобілів вже ввезених в Україну, а також кілька мільярдів доларів від завезення вживаних автомобілів, звичайними українцями, які очікували доступне розмитнення. Також буде вирішена проблема єврономерів,

2. Щоб Верховна Рада поставила на голосування і скасувала правки комітету податкової і митної політики від 6 листопада 2018, як дискримінаційні та корупційні. Їх прийняття призведе до народного гніву і масштабних протестів по всій Україні в кожній області.

3. Відкритого діалогу щодо прийняття «народних» поправок з профільними міністерствами та депутатами, широкого фахового обговорення поправок з суспільством, включаючи обговоренням по областям України.

У разі неприйняття вимог протестуючих, по доступному розмитненню ніхто не гарантує відсутність масових безстрокових акцій непокори в кожній області України.

Також активістами буде підтриманий протест перевізників і звичайних громадян проти підвищення цін на паливо (вимога прив’язати акциз до гривні) і припинення знищення доріг через бездіяльність голови Укртрансбезопасності Михайла Ноняка, і виявлених фактів корупції його підлеглих.

Акція стартувала за участю представників усіх областей України в урядовому кварталі перед Верховною Радою починаючи з 6 ранку і безстроково.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть