На Керченському мості виявили нову фатальну проблему (Фото)

Незаконно побудований Росією Керченський міст зміщується. Про це свідчать результати космічної зйомки.

Зафіксували кілька критичних ділянок Кримського моста, де відбуваються процеси зсуву, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України.

“У районі штучного насипу з боку Кримського півострова відзначаються об’єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів до 52 міліметрів на рік (підняття)”, – йдеться в повідомленні.

“У центральній частині мосту відзначається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік. Однак арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік “, – додали в МінВОТ.

На території острова Тузла спостерігаються дві небезпечних ділянки: перший – частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік.

“Другий – об’єкти поруч з ділянкою моста просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік”, – йдеться в повідомленні.

За оцінками фахівців, виявлені вертикальні зміщення арок Керченського моста свідчать про нестабільність морського дна в місцях установки опор і мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть нести загрозу життю і здоров’ю людей.

“Складні погодні умови, особливо в зимовий період в сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізуючі фактори впливу на стійкість Керченського моста”, – підкреслили експерти.


Не пропустіть