Названо основні причини неприємних запахів в салоні авто

Експерти назвали десять найпоширеніших причин появи неприємних запахів в салоні автомобіля. Перебувати в такій обстановці за кермом часом може бути небезпечно, адже простір, незважаючи на вентиляцію, є замкнутим.

Однією з причиною виступає бензин. Запах палива свідчить про витік в самій системі. Щоб уникнути наслідків, необхідно здати транспортний засіб в сервіс, і бажано на евакуаторі, адже не виключається виникнення проблем під капотом.

Наступною причиною є масло. Пахне матеріал не менш огидно, ніж попередній, але небезпека він несе набагато меншу. На діагностику потрібно відправитися, щоб не пропустити планову заміну масла і в результаті не витратити на дорогий ремонт.

На третьому місці знаходиться зчеплення. Запах від нього з’являється після того, як почали буксирувати колеса або ж, коли автомобіліст припустився серйозної помилки при перемиканні передач. Вивітрюється зазвичай все швидко, проте в разі продовження неприємної ситуації протягом поїздки, потрібно перевірити зчеплення.

Також неприємний запах з’являється в результаті некоректної роботи гальм. Іноді підклинювання колодки провокує гар. Методів діагностики проблеми тут кілька. Зокрема, після поїздки можна перевірити рукою ступінь нагріву гальмівних дисків.

Запах антифризу є солодкуватим, він стає відчутним в результаті роботи систем опалення та охолодження. Крім цього, пітніє вітрове скло, яке перебуває поруч з дефлектором обдування.

Експерти також радять звернути увагу на работку кондиціонера і хімічні реагенти, рівень вологи в салоні авто, шкідливі звички водія, наприклад, куріння, а також наявність сміття.


Не пропустіть