Кримський міст почав руйнуватися, його вимиває потоком

В окупованому Криму відновили роботу поромної переправи через Керченську протоку. «Щось знають» про проблеми Кримського моста, таку думку висловив науковий співробітник Інституту водних проблем.

Таку думку Юрій Медовар висловив на Стрімі на YouTube-каналі, 22 грудня.

«Йде спостереження, дивляться, як міст просідає. Але я отримав цікаву інформацію. З одного боку йде просадка палів на яких стоїть цей міст. А з іншого боку йде «виштовхування». Тобто за законом Архімеда великий тиск випирає міст до верху. Виходити невеликі величини, але вони різноспрямовані»- розповів учений.

Медовар зазначив, що це може привести до руйнування моста.

«Як тільки збільшується швидкість потоку, починається вимивання того, що перебувати під підставою опор. Про цю проблему я якось раніше не замислювався. Це завдання гідравліки, які розуміють, до чого призводить збільшення швидкості течії», – підкреслив він

Також вчений сказав, що в Росії даремно нагнітають істерію, що українські диверсанти хочуть підірвати міст.

«Ну навіщо його підривати, якщо його рани чи пізно змиє? Залиште його вже в спокої, і чекайте, що там станеться далі. Єдине, що не треба по ньому їздити. Раз поромна переправа відриті, ось на ній і переправляли на ту сторону»- заявив він.

Проектувальниця моста розповіла, про те що її публічно критикують.

«Я сказав їй, що давай почекаємо. Я теж не хочу, щоб від моста нічого не залишилося. Нехай стоїть заради бога. Але просто їздити по ньому небезпечно. Але коли пустять залізничний міст, ось там проблеми ще серйозніше будуть. Тому його не пускають вже другий рік. А повинні були разом з першим запустити.»- розповів учений.


Не пропустіть