Nissan представив технологію Invisible-to-Visible

Нова система, продемонстрована в рамках виставки споживчої електроніки, дозволить водіям бачити віртуальні підказки поверх реального світу.

Нова технологія «перетворення невидимого в видиме» Invisible-to-Visible (I2V) від компанії Nissan стала однією з яскравих прем’єр CES-2019. По суті, мова йде про систему так званої доповненої реальності. У ній в тому чи іншому варіанті були зібрані ідеї, які вже використовуються в індустрії, в доповненні до яких задіяні нові.

Додаткове зображення об’єктів, підказок і написів поверх реального світу виводиться через спеціальні окуляри з похилим прозорим склом. Це дозволяє одночасно спостерігати і за навколишнім оточенням, і за віртуальними предметами.

У Nissan вважають, що така система може широко використовуватися в сучасних автомобілях. Так, наприклад, в разі далекої нічної поїздки водій може бачити супутника, який міг би розважати бесідою і не давати заснути. Також через такі окуляри можуть виводитися підказки навігаційної системи, які будуть накладатися на реальну дорогу і не дозволять пропустити поворот. Японці навіть обмовилися про віртуальне видалення туману.


Не пропустіть