П’ять кросоверів, які не зламаються навіть за 15 років експлуатації

Якісне та своєчасне обслуговування не завжди є запорукою надійності. Багато автомобілів навіть в самих дбайливих руках «не доїжджають» до кінця гарантійного терміну. Але є і такі, які не соромно передати у спадок.

Американські експерти iSeeCars.com підвели щорічний рейтинг надійності автомобілів на базі опитування 750 000 автовласників. Список автомобілів, з якими жителі Сполучених Штатів не поспішають розлучатися, не буяє назвою північноамериканських автомобільних брендів. В топі, як завжди, «японці».

Toyota Highlander

Беззмінним лідером рейтингу ось уже довгі роки залишається Toyota. Цей японський автовиробник «відхопив» мало не весь «Олімп», а на першому місці гордо височить великий кросовер Highlander.

Майже п’ята частина власників «Горців» використовує «паркетник» понад 15 років і навіть не дивиться в бік автосалонів. У дослідженні є застереження, що всі автомобілі не змінили власника, тобто могли поміняти керма, але точно залишилися «в сім’ї».

Що ж, цей пункт тільки підтвердить аргумент про надійність і безпеку японського кросовера.

Honda Pilot

Honda здавна вважається виробником мало не найнадійніших автомобілів в світі. Автовласники з країн Азії готові значно переплачувати, щоб кожен день насолоджуватися літерою «H» на капоті.

Вершина продуктового ланцюжка в сегменті SUV – могутній семимісний кросовер Pilot – користується завидною повагою повсюдно. У США ж його особливо виділяють, вважаючи відмінним варіантом для сімейного гаража на довгі роки. Доважком до «довголіття» є багатофункціональна система повного приводу iVTM-4 з керованим вектором тяги, яка дозволяє великим і неповороткому на вигляд автомобілю легко тримати високу швидкість в поворотах і здорово виручає в складних ситуаціях. При необдуманих маневрах, наприклад.

Трохи більше 15% американських власників «Пілотів» отримують задоволення від комфорту, безпеки і надійності великий «Хонди» вже на протязі 15 років.

Honda CR-V

Тим, кому Pilot виявився завеликий, прописана молодша, але не менш цікава модель – Honda CR-V. Вона компактніше, менш простора, зате набагато економічніше в споживанні палива та податки. Американський ринок звик до 2,4-літровим 190-сильним «сервант» з переднім або повним приводом, а ось моделі з дволітровій силовою установкою в США не продаються. Трансмісія – тільки варіатор. Це до слова про надійність.

До речі, одним з ключових факторів приголомшливості CR-V в Штатах стала ціна: стартова комплектація обійдеться в 24 350 доларів.

Разом: 12,4% власників Honda CR-V залишилися вірні своїм вибором протягом 15 років.

Subaru Forester

Складно знайти в світі автомобілів більш віддану аудиторію, ніж у Subaru. Малий японський бренд досяг неймовірних показників лояльності за рахунок своєї самобутності і впізнаваності, небажання йти на поводу у моди і ортодоксальної прихильності до оппозітним моторам. Можна довго розповідати про дорожнечу обслуговування і утримання «Субару», але факт залишається фактом: 10% американських власників Subaru не змінюють автомобіль більше 15 років.

А показники флагманського кросовера Forester і того вище: 12,1% власників не бажають з ним розлучатися понад півтора десятка років. Так багато авто інших марок за цей же термін згниють повністю!

Зручний і практичний, що не зарозумілий і вкрай універсальний, з надздібностями системою повного приводу і найприємнішим варіатором в класі, Subaru Forester розташовується на десятій сходинці американського рейтингу надійності.

Acura MDX

Замикає наш огляд знову Honda. Acura, «преміальне» підрозділ японського бренду, дуже популярно в Штатах за кращий, ніж у головної організації, підхід до обробки і оснащення, впізнаваний дизайн і фірмову «хондовскую» надійність. Сам бренд був створений з оглядкою на американський ринок і з єдиною метою: догодити аборигенів. Що ж, японцям це вдалося.

У списку надійності розташовується флагман лінійки японо-американського, а, вірніше – американо-японського бренду – Acura MDX. Більше 11% власників автомобіля не поспішають попрощатися з потужним атмосферним мотором, фірмовою системою повного приводу SH-AWD, просторим салоном і багатою за мірками американців обробкою.

Японські автомобільні бренди як і раніше в топі рейтингів надійності. Секрет автомобілів з Країни висхідного сонця простий до непристойності: японці роблять дійсно надійні і ресурсні машини, на які можна покластися.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть