Рідкісний український позашляховик відправили на реставрацію (Фото)

В Україні засвітився екземпляр унікального позашляховика ЛуАЗ-1301. Нагадаємо, що це невдалий український конкурент Suzuki Jimny. Автомобіль відправили в Дніпро на реставрацію.

Новий власник ЛуАЗ-1301 повідомляє, що перед нами – один з ранніх прототипів, випущений в 1991 році. Машина поневірялася по всій Україні – була то в Мелітополі, то в Черкаській області, то в Луцьку. Саме на Волині її і придбав нинішній власник.

Український позашляховик повинен був змінити популярний ЛуАЗ-969, однак за 15 років його так і не запустили у виробництво. Значну частину агрегатів і деталі салону запозичили у Таврії.

Даний автомобіль оснащений 1,1-літровим 51-сильним мотором, хоча пізні прототипи оснащували 1,2-літровими двигунами. Деякі машини отримали навіть пневмопідвіску із змінним кліренсом. Також створили пікап ЛуАЗ і подовжений варіант для швидкої допомоги.

Знайдений ЛуАЗ-1301 – не в найкращому стані. У нього знята раздатка, а тому привід тільки передній. До того ж, позашляховику чогось приробили передок від Таврії.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть