Вантажоперевезення майбутнього. Електричні вантажівки Renault нового покоління.

Компанія Renault Trucks презентувала друге покоління електричних вантажівок, до якого увійшли наступні моделі: Renault Trucks D Z.E., Renault Trucks D Wide Z.E та Renault Master Z.E. Їх вага становить від 3,5 до 26 тонн, а призначенням є виконання широкого спектру транспортних функцій в межах міст – від доставки товарів до вивезення сміття.

Renault Trucks Master Z.E. чудово підходить для переміщення великих вантажів у межах так званої «останньої милі». Вага даного автомобіля складає 3,1 тонни. Renault Trucks Master Z.E. оснащений електродвигуном потужністю 57 кВт з обертальним моментом до 225 Нм, який забезпечує йому розгін до 100 км/год. З повним зарядом батареї акумулятора вантажівка може проїхати до 200 км. Для її заряджання необхідно приблизно 6 годин.

Модель Renault Trucks Master Z.E може перевозити вантажі з такою ж загальною масою, як і звичайний Renault Master завдяки наявності акумуляторів під передніми сидіннями. Серія електричних автомобілів Master Z.E. представлена 4 автофургонами і 2 моделями з вантажною платформою.

16-тонник Renault Trucks D Z.E. ідеально підходить для доставки вантажів в межах міста, особливо тих, яким обов’язково потрібний спеціальний температурний контроль. Електрокар середньої вантажопідйомності Renault Trucks Z.E. доступний в колісних базах 4400 мм та 5300 мм. Варто зазначити, що фургони Renault Trucks Z.E. оснащені електродвигуном потужністю 185 кВт (130 кВт при тривалій безперервній роботі) з максимальним обертальним моментом 425 Нм.

У свою чергу, Renault Trucks D Wide Z.E. випускатиметься у 26-тонній версії з колісною базою 3900 мм. Цей вантажний автомобіль буде укомплектований одразу двома електродвигунами потужністю 370 кВт кожен (при тривалій роботі 260 кВт) і обертальним моментом 850 Нм. Ємність акумуляторних батарей становитиме 200 кВт•год, що вистачить приблизно на 200 км при повному заряді.

Моделі Renault Trucks D Z.E., Renault Trucks D Wide Z.E та Renault Master Z.E. будуть виготовлятися на заводі Renault у французькому місті Бленвіль-сюр-Орн. Випуск першої партії очікується у другій половині 2019 року. Українські водії, а також представники малого та середнього бізнесу матимуть змогу придбати як звичайні дизельні, так і нові електричні вантажівки Renault у офіційного дилера компанії Renault в Україні — Kleyn Trucks, тим самим задовольнивши зростаючий попит на екологічно чисті види вантажного транспорту, яким буде дозволено доступ до центрів міських агломерацій.


Не пропустіть