Mercedes презентував новий потужний кросовер (Фото)

У Женеві показали Mercedes-AMG GLE 53 4Matic +

Німці продовжують розширювати лінійку версій нового покоління кросовера Mercedes-Benz GLE – і, нарешті, ми дочекалися першого представника відділення Mercedes-AMG, який став флагманською модифікацією з індексом GLE 53.

Як нескладно здогадатися, під капотом у нього все те ж саме, що і у інших «53-х» (Е 53 і CLS 53): трилітрова рядна “шістка” з турбіною і електронагнітачем, який покликаний усунути турбояму на малих обертах. Характеристики аналогічні віддачі агрегату «легкових» побратимів: 435 к.с. і 520 Нм. Зрозуміло, є і система EQ Boost – невеликий електромотор, який живиться від 48-вольтової мережі і допомагає при розгонах.

Правда, AMG GLE 53 виявився трохи повільніше, ніж колишній GLE 500 c V8 – з 9-ступінчастим автоматом він розганяється до сотні за 5,3 секунди (було 5.1), а максимальна швидкість обмежена 250 км/год. Але індекс 4Matic+ означає, що повноприводна трансмісія налаштована на користь задньої осі, що має забезпечити «53-му» цікаві їздові характеристики.

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+ отримав потужні гальма з 400-міліметровими дисками спереду, тому колеса тут від 20 до 22-дюймових. Крім цього, від звичайних GLE його відрізняє аеродинамічний обвіс, решітка радіатора з вертикальними прутами і випускна система з 4 круглими патрубками. У салоні – AMG-кермо, спортивні крісла і додаткове AMG-меню в мультимедійному комплексі MBUX.

Підвіска вже в «базі» має пневмобаллони замість пружин і може опускати AMG GLE 53 на 15 мм в спортивному режимі або піднімати на 55 мм на бездоріжжі. А від 48-вольтової мережі живляться також і активні стабілізатори. У продажу потужний GLE з’явиться тільки восени, тому ціни на нього ще не оголошені.


Не пропустіть