Porsche 911 збереже бензиновий двигун навіть у 2030 році

Лутц Мешке, відповідальний за фінанси і IT в компанії Porsche, поділився своїм поглядом на місце іконічного спорткара в наступаючій епосі електромобілів і розповів, що в майбутньому опції можуть стати одноразовими.

За словами топ-менеджера, через шість років більша частина Porsche буде електрифікована, а до 2030 року всі автомобілі німецької марки отримають електричний привід. Але навіть в цьому випадку 911-ий залишиться спорткаром з двигуном внутрішнього згоряння. Але з однією поправкою: Мешке каже, що в 2030 році такі автомобілі будуть нішевими.

Компанія Porsche стала інвестором стартапу WayRay, який в даний час займається дослідженням і впровадженням голографічних елементів в процес водіння. Лутц Мешке каже, що компанія бачить у цьому величезний потенціал, який на серійній основі буде запропонований клієнтам і зможе змінити існуючий підхід до опцій.

У спорткарах не так багато місця, а інноваційні способи відображення інформації, наприклад, можуть замінити фізичну мультимедійну систему віртуальної. До того ж, такі розробки, на думку представника Porsche, можуть зробити з автомобіля подобу смартфона: коли в будь-який момент користувач купує необхідний йому додаток. У випадку з автомобілем можна буде придбати пакет збільшення потужності двигуна або активувати встановлений модуль адаптивних фар, але придбати в міру необхідності, на обмежене число раз.


Не пропустіть