Як скoрoтити витрaту пaливa aвтомобіля – пoради експертiв

Дивно, але фахівці нагадують, що маленька продуктивність мотору не гарантія економічності – повідомляє avtodream.org.

Як приклад Volvo S90. Двигун цієї сучасної машини видає тягу 249 к.с., але він споживає у два рази менше палива, ніж мотори старіших машин, потужність яких не досягає і 100 к.с.

Однак це стосується «Вольво» і власників цього авто, а не тих, у кого вже є якась ненажерлива машина. Для останніх експерти зібрали кілька корисних порад.

Головна серед них зміна стилю їзди. Для економії вона повинна бути спокійною, плавною, без агресії. Крім того, не потрібно думати, що для економії варто їздити на низькій швидкості.

Це не завжди до речі, так і мотору можна нашкодити. Для багатьох авто оптимальна швидкість, що сприяє хорошій витраті палива, становить 90 км/год.

Експерти також нагадують, що для економії корисні: пальне з поліпшеною миючою здатністю, хороші свічки, чисті фільтри, правильний тиск в шинах, а також аеродинаміка авто.

Останню можна зіпсувати, наприклад, багажником на даху, крилами, які випирають і так далі. Експерти підсумували, що економити переходом на газ зможуть лише ті, хто справді багато їздить на машині.


Не пропустіть