Tesla Model S і Model X готуються до масштабного оновлення

Керівництво компанії Tesla, трохи стривожене успіхом доступної моделі на ім’я Model 3, і задумалося про серйозне технічне оновлення старших моделей, які таким попитом не користуються.

Гіпотетично, грунтовний апгрейд старших моделей – Model S і Model X – може привести до деякого сплеску попиту. Тому, за чутками, інженери Tesla зараз задумалися про дуже серйозний крок – повної заміни силових установок на хетчбек і кросовер. Передбачається, що нові електромотори для них створять за зразком тих, що застосовуються на Model 3.

На думку деяких експертів, вражаючі технічні характеристики Tesla Model 3 обумовлені переходом з асинхронних електродвигунів, які встановлювалися на Model S і Model X, на двигуни з постійними магнітами. Застосування двигунів з постійними магнітами може забезпечити зниження витрат на виробництво при паралельному підвищенні економічності (за деякими оцінками, на 4%).

Конкретних заяв виробник з цього приводу поки не робив, але джерела видання Electrek стверджують, що робота з будівництва нових двигунів для старших моделей Tesla вже ведеться. При цьому останні оновлення прошивки для Model S і Model X вже нібито містять певні відсилання до нових силових установок, які зараз відомі під внутрішнім позначенням Raven.


Не пропустіть