Унікальний 50-річний Aston Martin DB6 перетворили в стильний електрокар (Фото)

У Aston Martin перейнялися потребами власників класичних автомобілів британської марки і запустили оригінальний проект по заміні їх двигунів внутрішнього згоряння на електромотори. Першим автомобілем, з яким була виконана така операція, став кабріолет Aston Martin DB6 Volante 1970 року випуску, пише motor1.com

Глава компанії Енді Палмер заявляв, що програма конверсії, яку реалізують фахівці з раритетів з підрозділу Aston Martin Works, покликаний захистити спадщину марки від тиску з боку екологічних стандартів. Переобладнавши свої ретромобілі в електрокари, власники класичних автомобілів зможуть не звертати уваги на претензії екологів.

При цьому британці усіма силами намагаються зберегти оригінальність конструкції “Астона”. Спеціально розроблені компоненти електричної силової установки встановлюються на ті ж місця, які займали ДВЗ і коробка передач. Більш того, при необхідності всі конверсійні заходи можна “відкотити”, повернувши бензиновий мотор і трансмісію на місце. Aston Martin DB6 Volante, наприклад, в процесі перетворення в електрокар зберіг навіть вихлопну систему, а гніздо для підключення кабелю від зарядного пристрою заховано під штатний люк бензобака.

Дослідний зразок, за чутками, обійшовся британцям в 1,5 млн фунтів. При цьому проект ще не завершений: Aston Martin поки не готовий запрошувати на операції з пересадки “серця” приватних власників і, відповідно, не озвучує ціни на пересадку. З тієї ж причини компанія не оприлюднює поки і характеристики, які виходять в ході конверсії електромобілів: невідомі ні віддача силової установки, ні запас ходу.


Не пропустіть