В Україні почнуть тестувати 5G для «розумних» доріг

Україна приступить до тестів «розумної дороги» на базі 5G. Глава Міністерства інфраструктури Володимир Омелян повідомив про початок робіт по обладнанню пілотної ділянки траси Н-01 IoT-технологією, сказано на сайті Мінінфраструктури.

Згідно з даними, сьогодні, 18 квітня, було проведено брифінг, в якому взяли участь міністр інфраструктури, глава представництва Європейського інвестиційного банку, стратегічний директор Vodafone UA, глава CBT TEPS Центральної та Східної Європи Nokia і менеджер проектів Nokia Solutions and Networks Ukraine.

В ході зустрічі сторонами було підписано меморандум про запуск інтернету речей на дорогах України на базі 5G. Також учасники брифінгу погодили етапи впровадження проекту в країні.

Перша стадія передбачає тестування IoT-технології на дорозі, а також збір статистичних даних за допомогою мереж 4G і 5G. Далі проект буде масштабований для покриття окремо взятої траси. На заключному етапі планується застосувати нові технології вже на всіх українських автомобільних дорогах міжнародного значення.

Джерело mediasat.info

Не пропустіть