Tesla запустить унікальний сервіс, на якому можна заробити

Американська компанія Tesla запустить сервіс безпілотних таксі Robotaxi в 2020 році. Про це гендиректор Ілон Маск оголосив на дні інвестора.

За задумом, безпілотні таксі зможуть пересуватися без втручання водія. Таксі парк Tesla буде складатися з машин, що належать клієнтам, які зможуть позичати авто для перевезення пасажирів, за аналогією з сервісом Airbnb.

Володарі Tesla зможуть отримувати до 30 тисяч доларів прибутку в рік, використовуючи Robotaxi – комісія Tesla складе приблизно 25-30%. Будь-який власник може вибрати час, в який машиною можуть користуватися інші пасажири, а також обмежити коло людей для доступу до авто.

Замовити безпілотне таксі можна буде за допомогою спеціального додатку. У тих районах, де немає великої кількості доступних машин, Tesla виводить свої автомобілі.

У компанії вважають, що впровадження роботаксі знизить вартість володіння автомобілем. На сьогоднішній день кілометр руху в США на звичайному таксі обходиться в 3 долари, а вартість використання роботаксі складе тільки 18 центів за милю.


Не пропустіть