Toyota планує випустити новий компактний кросовер

Представник автомобільної марки впевнений, що іноді вигідніше подвоювати інвестиції в «гарячі» сегменти, ніж вкладатися в порожні з точки зору конкурентів ніші.

У найближчі три роки компанія Toyota має намір випустити 12 абсолютно нових і суттєво перероблених моделей, заявив виданню Motor Trend на автошоу в Нью-Йорку глава Toyota North American Group Джек Холліс. За його словами, період «прем’єр» вже починався, а його старт ознаменувався дебютом оновленого RAV 4.

«У нас буде найбільше число запусків нових автомобілів, ніж за будь-який інший трирічний період в історії Toyota», – сказала Холліс. Так, в числі відбулися прем’єр вже значаться перероблений седан Corolla, відроджена Supra, а також дебютував на автошоу в Нью-Йорку позашляховик Highlander нового покоління. Крім того, зі слів Холліса, в даний час йде робота над новою платформою, яка ляже в основу «свіжих» моделей Tundra, Tacoma, 4Runner і Sequoia.

При цьому він не виключає, що в найближчому майбутньому модельний ряд Toyota може поповнитися новим компактним представником SUV. За словами Холліса, Toyota цілком може розширити присутність в цьому сегменті, запропонувавши якусь модель, яка в даний час концептуально відсутня.

Так, відповідаючи на питання, який це може бути автомобіль, топ-менеджер представництва Toyota кинув погляд на стенд з компактним Hyundai Venue, відзначає видання. «У модельному ряду Toyota є більш ніж достатньо місця нижче RAV4», пояснив Холліс. За його словами, теоретично це може бути кросовер, який стане доповненням моделі С-HR.

«Вони можуть перебувати в одному і тому ж сегменті, але це будуть абсолютно різні цінові категорії. При цьому один з них буде для міста, а інший для бездоріжжя. Він буде більше і більше здатним з точки зору прохідності», – вказав Холліс.


Не пропустіть