ДФС передала «привіт» власникам нерозмитнених машин

Державна фіскальна служба нагадала власникам автомобілів з іноземною реєстрацією, і тим, хто на них безпосередньо їздить, що у них залишилося всього кілька днів, щоб їх офіційно зареєструвати. В іншому випадку їм загрожують величезні штрафи.

З 24 травня, згідно з новим законодавством про розмитнення, власникам «євроблях» буде загрожувати максимальний штраф в розмірі до 170 000 грн. або конфіскація машини. Безпосередній водій нерозмитненого авто теж не залишиться без покарання – йому доведеться заплатити 8 500. штрафу. При повторному такому правопорушенні йому доведеться заплатити вже 17 000 грн. Також його можуть на один рік позбавити прав.

У власників «євроблях» є ще кілька днів, щоб уникнути величезних штрафів, оформивши авто. Або якимось чином позбутися від нього.

В Україні зараз налічується близько 260 тис. автомобілів на єврономерах. Їх власники з якихось причин не захотіли або не змогли зайнятися офіційною реєстрацією. Можливо, вони сподіваються, що влада України все-таки знизити акциз на розмитнення.

Раніше повідомлялося, що «Авто Євро Сила» планує після «травневих» святах провести в Києві акацію за зниження акцизів на розмитнення. У ній можуть взяти участь за різними оцінками від 50 тис. до 100 тис. чоловік.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть