Яка швидкість автомобіля на шосе найбільш економічна

Ціни на бензин і дизельне паливо постійно ростуть, а тут ще наближається літній сезон, коли багатьом автомобілістам чекають тривалі поїздки по шассе на дачі, в ліси, на річки та на моря. Як заощадити на паливі? Яка швидкість автомобіля на заміському шосе найекономніша?

Витрата бензину залежить від декількох факторів. На нього, наприклад, впливає не тільки вага автомобіля, але і рельєф місцевості, по якій він їде. Природно, швидкість машини теж впливає, причому досить помітно.

Пам’ятайте, що витрата палива зростає зі збільшенням числа обертів колінчастого вала двигуна. Чим ваш автомобіль важче і потужніше, тим більше палива йому потрібно.

Якщо ви будете їхати рівно, без частих пригальмовувань і набору швидкості, витрата палива буде менше. При «рваному» русі мотор споживає більше палива. Це дуже помітно, коли їздиш по переповнених дорогах мегаполісів і по заміському шосе.

Якщо під капотом вашого автомобіля знаходиться бензиновий двигун, то на шосе для нього оптимальний діапазон оборотів в хвилину – 2000-2500. В цьому випадку витрата бензину мінімальна. Якщо ж під капотом розташовується турбодизель, то для нього оптимальний діапазон оборотів в хвилину трохи інший – від 1500 до 2000.

При такому діапазоні оборотів колінвала автомобіль їде на швидкості до 90 км/год, залежно від моделі. Це і є найбільш економний режим поїздки по шосе.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть