Які продукти можуть додати “проміле” при перевірці алкотестером

Водія можуть визнати нетверезим і оштрафувати, навіть якщо він кілька діб не вживав ні краплі алкоголю. Справа може бути в продуктах, напоях, або в медичних препаратах, які можуть дати «проміле» при перевірці алкотестером.

Всім відомо, що існують спиртовмісні ліки. Звичайно, їх вплив на організм невеликий, але, наприклад, вживання «корвалолу» забезпечить 0,1 проміле. Якщо людина регулярно приймає такий препарат у великій кількості, то проміле може бути більше.

Але навіть здоровий водій, який не вживає спиртовмісні медпрепарати, може опинитися під підозрою в тому, що він керує авто в нетверезому вигляді. Наприклад, перестиглий банан або йогурт самі по собі забезпечать вам 0,2 проміле!

Ті ж 0,2 проміле дадуть шоколадні цукерки (навіть без начинки з рому) або м’ятні льодяники. Ще більше проміле – 0,3 – може дати таке кондитерський виріб, як ромовий кекс. При цьому ромовий кекс, природно, жодним чином з ромом не пов’язаний.

Певний невеликий «градус» є в кефірі, або в таких популярних середньоазіатських напоях, як кумис та айран. Є «градус» і в звичайному квасі, який багато так люблять, а також у фруктових соках. Випивши літр фруктового соку, готуйтеся до 0,4 проміле.

Що ж стосується безалкогольного пива, то нехай вас воно не вводить в оману. Такий напій забезпечить вам до 0,6 проміле!

Пам’ятайте, що поліцейський може зажадати від водія пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння, якщо відчує у нього з рота запах алкоголю, побачить, що у нього порушена координація рухів і мови, якщо у нього тремтять пальці. Якщо водій дійсно тверезий, він повинен захистити свої права, адже поліцейські і лікарі іноді помиляються.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть