Компанія Skoda представила оновлений Superb (Фото)

На закритому заході в Словаччині компанія Skoda представила оновлені ліфтбек і універсал Suberb третього покоління. Флагман чеської марки отримав змінений дизайн, розумну оптику, масаж сидінь, вбудований модем і обзавівся гібридною модифікацією.

Від нинішнього покоління моделі новинку можна відрізнити по переднім бампером і решітці радіатора, яка збільшилася в розмірах. Також відзначимо, що оптика тепер повністю світлодіодна. Нові фари отримали назву Skoda Crystal Lighting , вони складаються з чотирьох світлодіодних елементів, мають динамічні покажчики повороту і окремі смужки світлодіодів, які відповідають за роботу анимированной функції «Проведи мене додому».

На панелі приладів, центральній консолі та дверних панелях стало більше хромованих елементів, також змінилася оздоблення сидінь, а в більш дорогих комплектаціях використовується контрастна прострочка елементів зі шкіри та замші. Вже в базовому оснащенні з’явилася система доступу без ключа, а в топової версії Laurin & Klement передні крісла можуть оснащуватися додатковими функціями вентиляції та масажу.

Не залишилися без уваги і бортові системи-помічники. Superb отримав тепер багатоступеневу систему запобігання зіткнень, а навігація відстежує обмеження швидкості за допомогою фронтальної камери і підлаштовує режим їзди в залежності від особливостей рельєфу. В екстреній ситуації автомобіль здатний самостійно припаркуватися на узбіччі, використовуючи електронні помічники, дані радарів систем контролю розмітки і бічного трафіку.

Базовим двигуном для оновленої Skoda Superb став 120-сильний турбодизель об’ємом 1,6 літра в поєднанні з 7-ступінчастою DSG. Комплектації постарші отримали нові 2,0-літрові дизелі потужністю 150 або 190 к.с., які зможуть працювати з 6-ступінчастою МКПП або 7-ступінчастим “роботом” DSG, причому більш потужний двигун може працювати з опціональним повним приводом. Лінійку бензинових моторів відкриває 1,5-літровий агрегат TSI потужністю 150 к.с. в поєднанні з МКПП або DSG, далі йде 2,0-літровий мотор з віддачею 190 або 272 к.с., причому останній працює тільки з системою повного приводу і роботизованою коробкою DSG.

Окрім версій з ДВЗ флагман вперше в історії отримав гібридну модифікацію під власним ім’ям Superb iV. Новинка отримала 156-сильний бензиновий агрегат об’ємом 1,4 літра і електромотор з віддачею 85 кВт, а максимальна потужність всієї установки становить 218 к.с. Батарея ємністю 13 кВт·год дозволяє проїхати на електротязі до 55 кілометрів. Поповнити заряд можна від побутової розетки, а максимальна дальність ходу досягає 850 кілометрів.

Гібрид отримав звуковий генератор, щоб пішоходи і велосипедисти могли заздалегідь почути машину, яка рухається в тихому електричному режимі. Важливо відзначити, що саме гібрид отримає функцію допомоги при парковці причепа і систему кругового огляду. Як і інші модифікації, гібридна версія вийде на ринок до кінця поточного року.


Не пропустіть