Що робити, якщо заправився поганим бензином або ДП

Кожен автомобіліст хоча б раз у житті стикався з проблемою неякісного бензину або дизельного палива. На жаль, але таке буває не так вже й рідко. Що ж робити, якщо заправився поганим бензином або ДП? Розбиралися в autonews.ua.

Як зрозуміти, що бензин або дизель поганий?
Якщо ви залили в бак неякісний бензин або ДП, то це може проявитися не відразу. Все залежить від рівня палива в баку. Бувають випадки, коли тільки від’їхавши від заправки кілометрів на двадцять або навіть більше, розумієш, що тобі дістався поганий бензин: мотор починає троїти і відмовлятися заводитися.

Але деякі водії проблеми з мотором спочатку навіть не пов’язують з неякісним паливом, адже після заправки пройшло пристойно часу. А дарма. Часто справа саме в поганому паливі.

Деякі автомобілісти відразу після заправки викидають чеки. Цього категорично не потрібно робити. З чеком ви зможете обгрунтувати свої претензії до АЗС, якщо у вас раптом виникнуть проблеми через неякісне паливо.

Проблеми з двигуном через погане паливо – що робити?
Якщо мотор не набирає обертів, чується металевий стукіт, вам потрібно негайно зупинитися. У тому випадку, якщо ви заправлялися недавно, рекомендуємо повернутися на АЗС і повідомити про те, що трапилося. Вимагайте аналіз палива. Експерт з лабораторії повинен взяти проби палива на АЗС і з бака вашого авто. При цьому обов’язково повинні бути присутні свідки.

Пересувна лабораторія проведе такий аналіз дуже швидко – приблизно за 20 хвилин. Так що часу ви витратите не дуже багато.

У тому випадку, якщо аналіз зафіксує неякісне паливо, ремонт вашого автомобіля сплатить АЗС. У всякому разі, такі правила.

Як поскаржитися на АЗС
Довести провину АЗС в разі проблем з двигуном через неякісне пальне можна, хоча це займе багато часу і відніме багато сил. На АЗС можуть сказати, що у них все в порядку, тому знадобиться незалежна експертиза. У дилерському центрі повинні за результатами технічної експертизи дати письмовий висновок, що поломка двигуна сталася через неякісне пальне. Під час експертизи повинен бути присутнім і представник АЗС.

Якщо АЗС відмовиться оплачувати ремонт, то тоді вам доведеться подавати позовну заяву до суду. В цьому випадку стануть в нагоді чеки, свідки, і навіть записи з відеокамер.

Але пам’ятайте, якщо суд не погодитися з вашими аргументами, тоді вам доведеться самому сплатити не тільки ремонт двигуна, але і вартість судової експертизи і, можливо, інші витрати.


Не пропустіть